banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Hati Sapi Kunyit - gekruide lever in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hati Sapi Kunyit
gekruide lever in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
1 theel zout
2 asam sunti
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
1000 ml water
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 rode lomboks
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
400 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel jinten
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, het zout, de asam sunti, de salam, de serai en de jahe en kook de lever gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en het kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de lever, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Voeg dan de kokosmelk toe en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033303