Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Hati Sapi Kunyit - gekruide lever in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Hati Sapi Kunyit
gekruide lever in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
1 theel zout
2 asam sunti
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
1000 ml water
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 rode lomboks
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
400 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel jinten
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, het zout, de asam sunti, de salam, de serai en de jahe en kook de lever gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en het kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de lever, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Voeg dan de kokosmelk toe en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411103