banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Hati Sapi Kunyit - gekruide lever in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hati Sapi Kunyit
gekruide lever in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
1 theel zout
2 asam sunti
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
1000 ml water
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 rode lomboks
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
400 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel jinten
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, het zout, de asam sunti, de salam, de serai en de jahe en kook de lever gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en het kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de lever, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Voeg dan de kokosmelk toe en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40291276