gekruide lever in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
1 theel zout
2 asam sunti
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
1000 ml water
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 rode lomboks
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
400 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel jinten
2 cm kunyit, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, het zout, de asam sunti, de salam, de serai en de jahe en kook de lever gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en het kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de lever, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Voeg dan de kokosmelk toe en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.