logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bacem ayam
gefrituurde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
900 ml kokoswater (het "vruchtwater" van de kokosnoot)
zout naar smaak
3 salam blad
olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel, asem
3 eetl. gesmolten palmsuiker (gulajawa)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng in een pan de boemboe met het kokoswater, de salam en het zout en breng dit aan de kook. Snijd daarna de kip doormidden en leg de kip in de pan. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de uitgelekte kip goudbruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392245