zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Bacem Ayam - gefrituurde kip


Bacem ayam
gefrituurde kip
gefrituurde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
900 ml kokoswater (het "vruchtwater" van de kokosnoot)
zout naar smaak
3 salam blad
olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel, asem
3 eetl. gesmolten palmsuiker (gulajawa)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng in een pan de boemboe met het kokoswater, de salam en het zout en breng dit aan de kook. Snijd daarna de kip doormidden en leg de kip in de pan. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de uitgelekte kip goudbruin.
ingrediënten:
1 kip
900 ml kokoswater (het "vruchtwater" van de kokosnoot)
zout naar smaak
3 salam blad
olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel, asem
3 eetl. gesmolten palmsuiker (gulajawa)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng in een pan de boemboe met het kokoswater, de salam en het zout en breng dit aan de kook. Snijd daarna de kip doormidden en leg de kip in de pan. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de uitgelekte kip goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.