logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sateh kendari
sate van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 eetl olie
6 eetl kecap manis
5 jeruk purut blaadjes
2 theel asem
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
2 eetl ketumbar
1 eetl jinten
1 theel trassi
2 cm laos
1 sereh
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotjes en de knoflook fijn. Verhit 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 1-2 minuten. Meng dit met de bumbu, de kecap, de olie, de asem en de jeruk purut blaadjes en laat dit teminste 4 uur marineren.
Rijg het vlees aan de stukjes en rooster dit langzaam boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig besprenkelen met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161026