Sateh kendari
sate van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 eetl olie
6 eetl kecap manis
5 jeruk purut blaadjes
2 theel asem
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
2 eetl ketumbar
1 eetl jinten
1 theel trassi
2 cm laos
1 sereh
Cara membuat:
bereiding:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotjes en de knoflook fijn. Verhit 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 1-2 minuten. Meng dit met de bumbu, de kecap, de olie, de asem en de jeruk purut blaadjes en laat dit teminste 4 uur marineren.
Rijg het vlees aan de stukjes en rooster dit langzaam boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig besprenkelen met de marinade.