banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Sate klopo - sate van rundvlees met kokos en pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate klopo
sate van rundvlees met kokos en pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
150 gr spek
1/2 theel zout
1/3 theel peper
200 gr gerapste kokos
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 ck kunyit, geroosterd
2 theel ketumbar, geroosterd
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
 
Haluskan kacang:
bumbu satesaus:
200 gr pinda's
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 eetl palmsuiker
2 theel zout
500 ml warm water
 
Taburan:
garnering
3 sjalotjes
2 eetl kecap manis
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het spek in stukjes en marineer deze met het zout en de peper. Rijg het vlees met het spek aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de geraspte kokos. Bedek/coat de sate met dit mengsel en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de satesaus fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en serveer deze samen met de kecap apart bij de sate.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39951002