banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Sate klopo - sate van rundvlees met kokos en pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate klopo
sate van rundvlees met kokos en pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
150 gr spek
1/2 theel zout
1/3 theel peper
200 gr gerapste kokos
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 ck kunyit, geroosterd
2 theel ketumbar, geroosterd
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
 
Haluskan kacang:
bumbu satesaus:
200 gr pinda's
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 eetl palmsuiker
2 theel zout
500 ml warm water
 
Taburan:
garnering
3 sjalotjes
2 eetl kecap manis
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het spek in stukjes en marineer deze met het zout en de peper. Rijg het vlees met het spek aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de geraspte kokos. Bedek/coat de sate met dit mengsel en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de satesaus fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en serveer deze samen met de kecap apart bij de sate.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 200 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38498713