Sate klopo
sate van rundvlees met kokos en pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
150 gr spek
1/2 theel zout
1/3 theel peper
200 gr gerapste kokos
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 ck kunyit, geroosterd
2 theel ketumbar, geroosterd
2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
Haluskan kacang:
bumbu satesaus:
bumbu satesaus:
200 gr pinda's
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 eetl palmsuiker
2 theel zout
500 ml warm water
Taburan:
garnering
3 sjalotjes
2 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het spek in stukjes en marineer deze met het zout en de peper. Rijg het vlees met het spek aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de geraspte kokos. Bedek/coat de sate met dit mengsel en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de satesaus fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en serveer deze samen met de kecap apart bij de sate.