Semur Ikan Nila Jagung
tilapia met mais in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
materiaal
600 gr tilapia
2 theel limoensap
1/4 theel zout
4 eetl olie
3 cm laos
2 sereh/citroengras
3 salam blaadjes
750 ml water
5 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
100 gr mais
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 cm kunyit
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken en bestrooi deze met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg het water en de vis toe en breng aan de kook. Dan het kecap, het asamwater en de mais toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Randang - rendang uit Minahasa
- Sambal Tempe Kemangi - pittige tempe met kemangi
- Oseng Taugé
- Sate Ayam Ambal - sate van kip
- Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
- Sayur tumis katjang pandjang - kouseband met garnalen
- Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten
- Telur Lado Ijo - eieren in pittige groene saus
- Gulai Bagar - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado (Padang) - pittige garnalen met petai/peteh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...