tilapia met mais in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
materiaal
600 gr tilapia
2 theel limoensap
1/4 theel zout
4 eetl olie
3 cm laos
2 sereh/citroengras
3 salam blaadjes
750 ml water
5 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
100 gr mais
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 cm kunyit
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken en bestrooi deze met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg het water en de vis toe en breng aan de kook. Dan het kecap, het asamwater en de mais toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.