Semur Kerang Darah
kruidige gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr mosselen/kokkels
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
5 eetl kecap manis
1/2 theel peper
3 nootmuskaat
500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 tomaat
3 sereh stengels
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Bestrooi de mosselen/kokkels met het citroensap en het zout en laat dit 20 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen/kokkels toe en bak deze 1 minuut. Dan de kecap, de peper en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door het water. Kook de mosselen/kokkels gaar.