banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Kerang Hijau
gekruide gestoofde mosselen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kerang hijau / Perna viridis / groene mosselen, anders mosselen
2 sereh/citroensgras
6 belimbing wuluh
6 jeruk purut blaadjes
10 eetl kecap manis
500 ml kokoswater
500 ml water
8 rode rawits
1/2 theel kecap asin
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
3 kruidnagels
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 theel trassi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in de lengte doormidden. Maak de mosselen schoon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de rawits en de belimbing voor 4 minuten. Voeg dan het kokoswater en het water toe en roer goed. Dan, de kecaps, de peper, de nootmuskaat, de palmsuiker en de kruidnagels toevoegen en breng aan de kook. Dan de mosselen toevoegen en kook deze zachtjes gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328174