logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Krecek
Sambal goreng van krecek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang tolo (anders oogbonen)
14 rode rawits
6 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
300 gr runderhuid kroepoek (krecek)
3 rode lomboks

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de bonen halfgaar in water (duurt ongeveer 15 minuten). Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de laos en de rawits toe en bak het geheel nog 2 minuten verder. Dan het zout, de suiker en de kokosmelk toevoegen gevolgd door de lomboks, de bonen en de kroepoek en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 160 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160592