Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr speklapjes
1 eetl. sesamolie
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
75 ml ketjap manis
55 ml rijstwijnazijn
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
120 gr sinaasappelmarmelade
1/2 theel zwarte peper
Taburan:
garnering:
100 gr. gekonfijte sinaasappelschijfjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ketjap, de kruidnagel, de kaneel, de marmelade, de peper en de azijn toe en laat dit 5 minuten sudderen. Laten afkoelen. Wrijf hiermee de speklapjes in en rooster dit langzaam boven een houtkoolvuurtje gaar. Serveer met de sinaasappel.