Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Babi Jahe

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Babi Jahe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr speklapjes
1 eetl. sesamolie
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
75 ml ketjap manis
55 ml rijstwijnazijn
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
120 gr sinaasappelmarmelade
1/2 theel zwarte peper

Taburan:
garnering:
100 gr. gekonfijte sinaasappelschijfjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember en de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ketjap, de kruidnagel, de kaneel, de marmelade, de peper en de azijn toe en laat dit 5 minuten sudderen. Laten afkoelen. Wrijf hiermee de speklapjes in en rooster dit langzaam boven een houtkoolvuurtje gaar. Serveer met de sinaasappel.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596