Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Pare Teri Jengki - gestoofde sopropo met ansjovis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pare Teri Jengki
gestoofde sopropo met ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sopropo/bittermeloen
1 theel zout
1 salam blad
1 cm lengkuas/laos
50 gr teri jengki / gedroogde ansjovis, geweekt
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Halveer de sopropo, verwijder de zaden snijd het daarna in dunne plakjes. Strooi het zout erover en kneed het totdat het zacht is geworden. Spoel het daarna af. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de sopropo, de ansjovis, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Bak al roerend totdat het zacht is geworden.
voeg dan het water toe en en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085679