logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pare Santan Cabai Hijau
komkommer in een licht pittige kokosmelksaus

bahan-bahan:
ingrediënten:
3 pare / bitter komkommer
1 theel zout
2 salam blaadjes
4 groene lomboks
500 ml santen cair
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel kerumbar
1/2 theel peper
1 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de pare in stukken en verwijder de zaadjes. Kneed de pare met het zout en spoel daarna af. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de pare toe en bak het geheel zacht. Dan de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het geheel langzaam aan de kook. Serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176549