Pare Santan Cabai Hijau
komkommer in een licht pittige kokosmelksaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
3 pare / bitter komkommer
1 theel zout
2 salam blaadjes
4 groene lomboks
500 ml santen cair
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel kerumbar
1/2 theel peper
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de pare in stukken en verwijder de zaadjes. Kneed de pare met het zout en spoel daarna af. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de pare toe en bak het geheel zacht. Dan de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het geheel langzaam aan de kook. Serveer.