Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitevlees
100 ml olie
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
300 ml water
4 kruidnagels
Haluskan;
Boemboe:
2 kemiri noten
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel nootmuskaat
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in schuin gesneden stukken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de lomboks en het vlees voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en samen met de kruidnagels en laat het geheel zachtjes in 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr geitevlees
100 ml olie
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
300 ml water
4 kruidnagels
Haluskan;
Boemboe:
2 kemiri noten
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel nootmuskaat
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in schuin gesneden stukken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de lomboks en het vlees voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en samen met de kruidnagels en laat het geheel zachtjes in 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.