zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Kambing Makassar


Kambing Makassar
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitevlees
100 ml olie
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
300 ml water
4 kruidnagels
Haluskan;
Boemboe:
2 kemiri noten
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel nootmuskaat
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in schuin gesneden stukken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de lomboks en het vlees voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en samen met de kruidnagels en laat het geheel zachtjes in 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr geitevlees
100 ml olie
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
300 ml water
4 kruidnagels
Haluskan;
Boemboe:
2 kemiri noten
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel nootmuskaat
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in schuin gesneden stukken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de lomboks en het vlees voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en samen met de kruidnagels en laat het geheel zachtjes in 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.