Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Kambing Makassar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Makassar
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitevlees
100 ml olie
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
300 ml water
4 kruidnagels

Haluskan;
Boemboe:
2 kemiri noten
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel nootmuskaat
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel suiker
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in schuin gesneden stukken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de lomboks en het vlees voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en samen met de kruidnagels en laat het geheel zachtjes in 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934918