Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Kambing Masak Asam Pedas - gebakken rund/lamsvlees in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Masak Asam Pedas
gebakken rund/lamsvlees in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten;
1000 gr lamsrack of runderribben
3000 ml water
5 eetl kecap manis
1 theel saus sambal (zie recept)
2 sereh/citroengras
3 salam blad
4 cm laos
2 eetl asamwater
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
2 theel zout
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
1 tomaat
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de kecap, de saus sambal en het asamwater toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934918