gebakken rund/lamsvlees in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1000 gr lamsrack of runderribben
3000 ml water
5 eetl kecap manis
1 theel saus sambal (zie recept)
2 sereh/citroengras
3 salam blad
4 cm laos
2 eetl asamwater
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
2 theel zout
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
1 tomaat
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de kecap, de saus sambal en het asamwater toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.