logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kambing Krewedan
pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
1/2 theel zout
1 theel citroensap
3 sjalotjes
3 groene rawits
1 rode lombok
1 groene lombok
1 salam blaadje
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
3 eetl olie

Taburan:
garnering:
3 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes in dunne plakjes, de rawits fijn en de lomboks in schuin gesneden ringen. Marineer het vlees met het zout en het citroensap en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 3 minuten mee. Dan de lomboks, de rawits, de salam en de jeruk purut blaadjes toevoegen en bak de lomboks zacht.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en meng alles goed. Kook het geheel daaran zachtjes gaar. Besprenkel het met de kecap en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 124 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154707