Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Krewedan
pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
1/2 theel zout
1 theel citroensap
3 sjalotjes
3 groene rawits
1 rode lombok
1 groene lombok
1 salam blaadje
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
3 eetl olie

Taburan:
garnering:
3 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes in dunne plakjes, de rawits fijn en de lomboks in schuin gesneden ringen. Marineer het vlees met het zout en het citroensap en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 3 minuten mee. Dan de lomboks, de rawits, de salam en de jeruk purut blaadjes toevoegen en bak de lomboks zacht.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en meng alles goed. Kook het geheel daaran zachtjes gaar. Besprenkel het met de kecap en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117649