pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
1/2 theel zout
1 theel citroensap
3 sjalotjes
3 groene rawits
1 rode lombok
1 groene lombok
1 salam blaadje
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
3 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes in dunne plakjes, de rawits fijn en de lomboks in schuin gesneden ringen. Marineer het vlees met het zout en het citroensap en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 3 minuten mee. Dan de lomboks, de rawits, de salam en de jeruk purut blaadjes toevoegen en bak de lomboks zacht.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en meng alles goed. Kook het geheel daaran zachtjes gaar. Besprenkel het met de kecap en serveer.