zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Kambing Jeruk Limau - geit/lamsvlees met kruidige limoensaus


Kambing Jeruk Limau
geit/lamsvlees met kruidige limoensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr geit (dij) of lamsvlees
1/2 ui
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap inggris (worcestersaus)
1 eetl kecap manis
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 lente-ui
1/2 theel peper
1 limoen, sap
250 ml water
4 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit zachtjes vrijwel gaar. Snijd het vlees dan in stukken en zet 100 ml bouillon apart.
Snij de ui in dunne reepjes, de lente-ui in schuine plakjes en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de beide kecaps, de saus tomat en de peper toevoegen en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Schep dan de lente-ui en het limoensap erdoor en serveer.
geit/lamsvlees met kruidige limoensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr geit (dij) of lamsvlees
1/2 ui
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap inggris (worcestersaus)
1 eetl kecap manis
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 lente-ui
1/2 theel peper
1 limoen, sap
250 ml water
4 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit zachtjes vrijwel gaar. Snijd het vlees dan in stukken en zet 100 ml bouillon apart.
Snij de ui in dunne reepjes, de lente-ui in schuine plakjes en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de beide kecaps, de saus tomat en de peper toevoegen en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Schep dan de lente-ui en het limoensap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.