Pokcoy Belacan
roerbak van gekruide paksoy
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pokcoy/paksoy
50 gr tauge
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml kippenbouillon
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
2 theentjes knoflook
1/2 theel terasi medan / belacan
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de poksoy in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit ine een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de poksoy en de tauge toe en bak deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker en de bouillon toevoegen en meng goed en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Cah Kangkung Manis - roerbak van kangkung met kecap
- Pepes galendo - Gekruide ikan teri in bananenblad
- Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
- Tumis Jamur Lokio - gebakken paddenstoelen met bieslook
- Sambal Goreng Kol - pittige roerbak van kool met garnalen en petai
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Gulai Ikan Cabai Rawit - viscurry met rawits
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...