pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 groene lombok
1/2 theel zout
Bahan tumisan:
ingrediënten saus:
1/2 ui
4 teentjes knoflook
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 eetl zwarte peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 lente-ui
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de lombok fijn en meng dit met het zout en het gehakt en vorm hiervan kleine balletjes. Snijd de ui in dunne plakjes, hak de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in grove stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de lomboks, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water, de kecap en de oestersaus toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.