zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper


Bola Daging Cabai Lada Hitam
pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 groene lombok
1/2 theel zout
Bahan tumisan:
ingrediënten saus:
1/2 ui
4 teentjes knoflook
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 eetl zwarte peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 lente-ui
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de lombok fijn en meng dit met het zout en het gehakt en vorm hiervan kleine balletjes. Snijd de ui in dunne plakjes, hak de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in grove stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de lomboks, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water, de kecap en de oestersaus toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 groene lombok
1/2 theel zout
Bahan tumisan:
ingrediënten saus:
1/2 ui
4 teentjes knoflook
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 eetl zwarte peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 lente-ui
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de lombok fijn en meng dit met het zout en het gehakt en vorm hiervan kleine balletjes. Snijd de ui in dunne plakjes, hak de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in grove stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de lomboks, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water, de kecap en de oestersaus toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.