logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bola Daging Masak Cabai
gehaktballetjes met pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
4 teentjes knoflook
1/2 ui
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1 eetl saus tomat (zie recept)
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen (eventueel ontpit). Meng het gehakt met het zout en de nootmuskaat en vorm hiervan balletjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui voor 2 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de lomboks toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens de kecaps, de saus tomat, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het al roerend verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 176 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180515