Bola Daging Masak Cabai
gehaktballetjes met pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
4 teentjes knoflook
1/2 ui
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1 eetl saus tomat (zie recept)
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen (eventueel ontpit). Meng het gehakt met het zout en de nootmuskaat en vorm hiervan balletjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui voor 2 minuten. Voeg dan de balletjes toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de lomboks toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens de kecaps, de saus tomat, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het al roerend verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Terasi Udang - garnalen in pittige saus
- Bakwan Taoge - gebakken tauge/garnalen koekjes
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Bakwan Jagung Kencur - met kencur gekruide maiskoekjes
- Oi Sobagi 오이소박이 - met kimchi gevulde komkommer
- Blado Kentang Gampang
- Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...