Ayam Bakar Manis
zoet gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
600 ml kokoswater
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
50 gr palmsuiker
4 eetl kecap manis
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de salam, de lkaos en de bumbu en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de kecap toe en kook op laag vuur, totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Pecal Terung - aubergine in gekruide kokosmelk
- Semur Medan Hati Sapi - smoor van lever uit Medan
- Goong Pan Oi - suikerriet garnalen
- Ikan Asem Manis
- Sambal terong - sambal van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...