logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Manis
zoet gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
600 ml kokoswater
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
50 gr palmsuiker
4 eetl kecap manis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de salam, de lkaos en de bumbu en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, de palmsuiker en de kecap toe en kook op laag vuur, totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391939