Saksang
rundvlees met kokos uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 salamblaadjes
1 eetl ketumbar
1/2 kokosnoot
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode lomboks
6 rode rawits
3 cm jahe
2 cm laos
2 cm kunyit
2 sereh
2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos en meng dit met de koriander en rooster dit droog in een pan. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten. Giet het water erbij en stoof het vlees. Als het vocht met de helft is vermindert, dan de kokos erbij voegen en kook het geheel verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.