logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Saksang
rundvlees met kokos uit Noord-Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 salamblaadjes
1 eetl ketumbar
1/2 kokosnoot
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode lomboks
6 rode rawits
3 cm jahe
2 cm laos
2 cm kunyit
2 sereh
2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos en meng dit met de koriander en rooster dit droog in een pan. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten. Giet het water erbij en stoof het vlees. Als het vocht met de helft is vermindert, dan de kokos erbij voegen en kook het geheel verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180199