logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Kacang Merah
rode bonen met lever in pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang merah / rode bonen / aduki bonen
500 gr aardappelen
6 kippenlevertjes
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 salam blaadjes
4 rode lomboks
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
300 ml santen cair
2 eetl olie
water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
1 theel trassi
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode lomboks
5 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de bonen gaar, giet af. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen bruin. Snijd de lever in stukjes. Snijd de knoflook, de lomboks en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de lomboks en de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de bonen, de aardappelen, de lever toe en meng alles goed. Voeg het zout en de palmsuiker toe en meng. Dan de santen cair toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 152 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176508