Sambal Goreng Kacang Merah
rode bonen met lever in pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang merah / rode bonen / aduki bonen
500 gr aardappelen
6 kippenlevertjes
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 salam blaadjes
4 rode lomboks
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
300 ml santen cair
2 eetl olie
water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
1 theel trassi
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode lomboks
5 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de bonen gaar, giet af. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen bruin. Snijd de lever in stukjes. Snijd de knoflook, de lomboks en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de lomboks en de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de bonen, de aardappelen, de lever toe en meng alles goed. Voeg het zout en de palmsuiker toe en meng. Dan de santen cair toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.