kruidige pindasaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
375 gr pinda's
4 eetl asem
600 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
2 cm laos
1/2 theel trassi
4 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan het water en meng de asem met het water en voeg vervolgens de boemboe, de pinda's en het zout toe. Laat het mengsel op een laag vuur zachtjes al roerend indikken.
ingrediënten:
375 gr pinda's
4 eetl asem
600 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
2 cm laos
1/2 theel trassi
4 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan het water en meng de asem met het water en voeg vervolgens de boemboe, de pinda's en het zout toe. Laat het mengsel op een laag vuur zachtjes al roerend indikken.