kruidige satésaus
Bahan-bahan:
ingrediënten
750 gr pinda's
2 eetl olie
4 rode lomboks
4 salamblad
4 eetl asem
2 eetl ketjap asin
600 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn en snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, de lomboks, de asem en de salam toe gevolgd door de ketjap en bak het geheel voor 6 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het zachtjes laten koken totdat de saus voldoende is ingedikt. Garneer de saus met de bawang goreng
ingrediënten
750 gr pinda's
2 eetl olie
4 rode lomboks
4 salamblad
4 eetl asem
2 eetl ketjap asin
600 ml kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn en snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, de lomboks, de asem en de salam toe gevolgd door de ketjap en bak het geheel voor 6 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het zachtjes laten koken totdat de saus voldoende is ingedikt. Garneer de saus met de bawang goreng