groene curry kip
ingrediënten:
225 gr kipgehakt
4 eetl groene curry pasta (zie recept)
400 ml kokosmelk
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel zout
2 theel rietsuiker
50 gr kleine thaise groene aubergines
10 basilicumblaadjes
2 rode rawits
2 Kaffir lime blaadjes
Bereiding:
Vorm van het kipgehakt kleine vleesballetjes en snijd de rawits in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en als het 1 minuut gekookt heeft, voeg dan de curry pasta toe. Als het geheel opnieuw kookt dan de gahaktballetjes toevoegen en het 10 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en nog 1 minuut zachtjes door laten sudderen en serveer het met rijst.
225 gr kipgehakt
4 eetl groene curry pasta (zie recept)
400 ml kokosmelk
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel zout
2 theel rietsuiker
50 gr kleine thaise groene aubergines
10 basilicumblaadjes
2 rode rawits
2 Kaffir lime blaadjes
Bereiding:
Vorm van het kipgehakt kleine vleesballetjes en snijd de rawits in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en als het 1 minuut gekookt heeft, voeg dan de curry pasta toe. Als het geheel opnieuw kookt dan de gahaktballetjes toevoegen en het 10 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en nog 1 minuut zachtjes door laten sudderen en serveer het met rijst.