Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Woku Balanga (Manado)
pittig gebakken kip in het groen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
1 theel zout
3 eetl olie
5 groene lomboks
2 serai/sereh/citroengras
2 lente-ui
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1 kunyit blad
20 kemangi blaadjes
150 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 cm jahe
1 tomaat
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten staan. Snijd de lomboks in stukken. Snijd de lente-ui in stukjes en de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het stevig is geworden. Voeg dan de serai, de jeruk purut, de pandan en het kunyit blad toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar. Meng dan de lomboks, de kemangi en de lente-ui toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 307 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42427005