zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen


Ayam Woku Balanga (Manado)
pittig gebakken kip in het groen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
1 theel zout
3 eetl olie
5 groene lomboks
2 serai/sereh/citroengras
2 lente-ui
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1 kunyit blad
20 kemangi blaadjes
150 ml water
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 cm jahe
1 tomaat
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten staan. Snijd de lomboks in stukken. Snijd de lente-ui in stukjes en de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het stevig is geworden. Voeg dan de serai, de jeruk purut, de pandan en het kunyit blad toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar. Meng dan de lomboks, de kemangi en de lente-ui toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.
pittig gebakken kip in het groen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
1 theel zout
3 eetl olie
5 groene lomboks
2 serai/sereh/citroengras
2 lente-ui
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1 kunyit blad
20 kemangi blaadjes
150 ml water
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 cm jahe
1 tomaat
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten staan. Snijd de lomboks in stukken. Snijd de lente-ui in stukjes en de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het stevig is geworden. Voeg dan de serai, de jeruk purut, de pandan en het kunyit blad toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar. Meng dan de lomboks, de kemangi en de lente-ui toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.