Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara)
gekruide gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 lente-ui
1 bosje kemangi
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
12 rode rawits
4 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en meng goed.
Vervolgens de tomaat, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur en afgesloten de kip verder gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan de lente-ui en de kemangi erdoor en serveer als de lente-ui zacht is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Opor Nangka - gestoofde nangka
- Oblok-oblok
- Gulai Bagar - gestoofd rundvlees
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pad See Ew - gebakken brede mihoen in kecap saus
- Batun Bedil - Rijstkoekjes in palmsuikersaus
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...