Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara) - gekruide gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara)
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 lente-ui
1 bosje kemangi
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
12 rode rawits
4 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en meng goed.
Vervolgens de tomaat, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur en afgesloten de kip verder gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan de lente-ui en de kemangi erdoor en serveer als de lente-ui zacht is geworden.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911964