logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara)
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 lente-ui
1 bosje kemangi
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
12 rode rawits
4 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en meng goed.
Vervolgens de tomaat, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur en afgesloten de kip verder gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan de lente-ui en de kemangi erdoor en serveer als de lente-ui zacht is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154341