banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 4 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara) - gekruide gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara)
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 lente-ui
1 bosje kemangi
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
12 rode rawits
4 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en meng goed.
Vervolgens de tomaat, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur en afgesloten de kip verder gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan de lente-ui en de kemangi erdoor en serveer als de lente-ui zacht is geworden.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37035690