Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara) - gekruide gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Woku Belanga (Sulawesi Utara)
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 eetl limoensap
500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 lente-ui
1 bosje kemangi
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
12 rode rawits
4 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en meng goed.
Vervolgens de tomaat, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en kook op middelhoog vuur en afgesloten de kip verder gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Meng dan de lente-ui en de kemangi erdoor en serveer als de lente-ui zacht is geworden.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41435769