Gezouten vis met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 gezouten karpers (ikan peda)
250 gr tahu
4 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rawits
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje
1 eiwit
zout naar smaak
4 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes en maak de tahu fijn. Snijd het lente-uitje in stukjes. Klop het eitwit op en meng dit met de boemboe, de lomboks, het lente-uitje en de tahu. Wrijf de vissen in met dit mengsel en verpak de vissen in bananenblad samen met de salam, de basilicumblaadjes en de rawits. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom het in 20 minuten gaar. Haal vervolgens de vis uit het blad en rooster deze nog voor 2 minuten op een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
2 gezouten karpers (ikan peda)
250 gr tahu
4 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rawits
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje
1 eiwit
zout naar smaak
4 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes en maak de tahu fijn. Snijd het lente-uitje in stukjes. Klop het eitwit op en meng dit met de boemboe, de lomboks, het lente-uitje en de tahu. Wrijf de vissen in met dit mengsel en verpak de vissen in bananenblad samen met de salam, de basilicumblaadjes en de rawits. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom het in 20 minuten gaar. Haal vervolgens de vis uit het blad en rooster deze nog voor 2 minuten op een houtskoolvuurtje.