zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Sayur Asam-Asam Santan - in kokosmelk gestoofde groente
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Nasi Betawi
- Kare Domba
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Udang Nenas - Garnalen met ananas
Pepes ikan peda dan tahu - Gezouten vis met tahu


Pepes ikan peda dan tahu
Gezouten vis met tahu
Gezouten vis met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 gezouten karpers (ikan peda)
250 gr tahu
4 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rawits
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje
1 eiwit
zout naar smaak
4 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes en maak de tahu fijn. Snijd het lente-uitje in stukjes. Klop het eitwit op en meng dit met de boemboe, de lomboks, het lente-uitje en de tahu. Wrijf de vissen in met dit mengsel en verpak de vissen in bananenblad samen met de salam, de basilicumblaadjes en de rawits. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom het in 20 minuten gaar. Haal vervolgens de vis uit het blad en rooster deze nog voor 2 minuten op een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
2 gezouten karpers (ikan peda)
250 gr tahu
4 rode lomboks
2 groene lomboks
3 rawits
2 takjes citroenbasilicum
1 lenteuitje
1 eiwit
zout naar smaak
4 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes en maak de tahu fijn. Snijd het lente-uitje in stukjes. Klop het eitwit op en meng dit met de boemboe, de lomboks, het lente-uitje en de tahu. Wrijf de vissen in met dit mengsel en verpak de vissen in bananenblad samen met de salam, de basilicumblaadjes en de rawits. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom het in 20 minuten gaar. Haal vervolgens de vis uit het blad en rooster deze nog voor 2 minuten op een houtskoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.