Pepes Ikan Woku
gestoomde gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 limoen (sap)
4 takjes kemamgi
1 kunyit blad
7 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1 serehstengel, gekneusd
bananenblad
biteng
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
10 rode rawits
4 kemiries
3 cm kunyit
3 cm jahe
3 serehstengels
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kunyit en de kemiries droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Besprenkel de vis met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf daarna de vis in met de boemboe and laat het voor 15 minuten intrekken.
Pluk de blaadjes en knip het pandan blad in 2 cm lange stukken. Verpak de vis met de blaadjes en de sereh in banandenblad en zet de uiteinden vast met de biteng.
Stoom de vis vervolgens in 45 minuten gaar en serveer.