zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gaeng Khiew Wan Gai - kip in groen curry
- Panang Muh - een curry van varkensvlees
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren


Gai Haw Bai Toey
gebakken kip in pandanusbladeren
gebakken kip in pandanusbladeren
Benodigdheden:
4 kippenpoten
25 ml chilisaus
25 ml ketjap manis
25 ml Worcestershiresaus
pandanusbladeren (pandanblad)
olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel korianderwortel, gehakt
1/2 serehstengel
6 peperkorrels
1/4 theelepel zout
Bereiding:
Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de chilisaus, de ketjap, de kokosmelk, de suiker en de Worcestershiresaus en voeg aan dit mengsel de kip toe. Laat de kip voor 45 minuten marineren. Snijd de bladeren in repen van 2 1/2 cm en leg hierop een stukje vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de pakketjes kip voor 10 minuten totdat het gaar is. Verwijder de bladeren bij het serveren.
4 kippenpoten
25 ml chilisaus
25 ml ketjap manis
25 ml Worcestershiresaus
pandanusbladeren (pandanblad)
olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel korianderwortel, gehakt
1/2 serehstengel
6 peperkorrels
1/4 theelepel zout
Bereiding:
Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de chilisaus, de ketjap, de kokosmelk, de suiker en de Worcestershiresaus en voeg aan dit mengsel de kip toe. Laat de kip voor 45 minuten marineren. Snijd de bladeren in repen van 2 1/2 cm en leg hierop een stukje vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de pakketjes kip voor 10 minuten totdat het gaar is. Verwijder de bladeren bij het serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.