gebakken kip in pandanusbladeren
Benodigdheden:
4 kippenpoten
25 ml chilisaus
25 ml ketjap manis
25 ml Worcestershiresaus
pandanusbladeren (pandanblad)
olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel korianderwortel, gehakt
1/2 serehstengel
6 peperkorrels
1/4 theelepel zout
Bereiding:
Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de chilisaus, de ketjap, de kokosmelk, de suiker en de Worcestershiresaus en voeg aan dit mengsel de kip toe. Laat de kip voor 45 minuten marineren. Snijd de bladeren in repen van 2 1/2 cm en leg hierop een stukje vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de pakketjes kip voor 10 minuten totdat het gaar is. Verwijder de bladeren bij het serveren.
4 kippenpoten
25 ml chilisaus
25 ml ketjap manis
25 ml Worcestershiresaus
pandanusbladeren (pandanblad)
olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel korianderwortel, gehakt
1/2 serehstengel
6 peperkorrels
1/4 theelepel zout
Bereiding:
Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de chilisaus, de ketjap, de kokosmelk, de suiker en de Worcestershiresaus en voeg aan dit mengsel de kip toe. Laat de kip voor 45 minuten marineren. Snijd de bladeren in repen van 2 1/2 cm en leg hierop een stukje vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de pakketjes kip voor 10 minuten totdat het gaar is. Verwijder de bladeren bij het serveren.