Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gaeng Phed Ped - eend met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Phed Ped
eend met groenten
Benodigdheden:
1 eend
1 theel zout
1/4 theel zwarte peper
50 ml donkere sojasaus
4 gedroogde zwarte paddestoelen
400 gr pompoen
3 teentjes knoflook
1 rode ui
olie
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
2 ingemaakte limoenen
2 theel maïzena

Bereiding:
Meng de peper, het zout en de sojasaus door elkaar. Snijd de eend in stukken en marineer dit voor 45 minuten met de zojuist gemaakte marinade. Week de paddestoelen voor 45 minuten in water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd de paddestoelen daarna doormidden. Schil de pompoen en sijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eend in 5 minuten snel bruin. Schep de eend uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin in 3 minuten de ui en de knoflook en voeg vervolgens de bouillon en de eend toe. Laat het geheel voor 1,5 uur zachtjes stoven. Dan de paddestoelen, de limoenen en de pompoen toevoegen en het geheel nog 15 minuten door laten stoven. Schep de eend, de pompoen en de paddestoelen uit de pan en leg deze op een schaal. Zeef de bouillon en breng 400 ml weer aan de kook. Meng de maïzena aan met een beetje bouillon en voeg dit bij de bouillon en roer het geheel door tot het wat indikt als een saus. Giet de saus over de eend.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41230885