banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gaeng Phed Ped - eend met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Phed Ped
eend met groenten
Benodigdheden:
1 eend
1 theel zout
1/4 theel zwarte peper
50 ml donkere sojasaus
4 gedroogde zwarte paddestoelen
400 gr pompoen
3 teentjes knoflook
1 rode ui
olie
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
2 ingemaakte limoenen
2 theel maïzena

Bereiding:
Meng de peper, het zout en de sojasaus door elkaar. Snijd de eend in stukken en marineer dit voor 45 minuten met de zojuist gemaakte marinade. Week de paddestoelen voor 45 minuten in water en verwijder dan de harde steeltjes. Snijd de paddestoelen daarna doormidden. Schil de pompoen en sijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eend in 5 minuten snel bruin. Schep de eend uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin in 3 minuten de ui en de knoflook en voeg vervolgens de bouillon en de eend toe. Laat het geheel voor 1,5 uur zachtjes stoven. Dan de paddestoelen, de limoenen en de pompoen toevoegen en het geheel nog 15 minuten door laten stoven. Schep de eend, de pompoen en de paddestoelen uit de pan en leg deze op een schaal. Zeef de bouillon en breng 400 ml weer aan de kook. Meng de maïzena aan met een beetje bouillon en voeg dit bij de bouillon en roer het geheel door tot het wat indikt als een saus. Giet de saus over de eend.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40300423