gekruide kip
Ingrediënten:
700 gr kip
75 ml olie
125 gr bamboespruiten
575 ml dikke kokosmelk (santen asli)
boemboe:
11 gedroogde rode pepers
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel korianderwortel (gehakt)
1/4 theel foelie
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel limoenschil (gehakt)
1 theel koriander
1 theel komijnzaden
2 eetl trassi
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
garnering:
korianderblaadjes
Bereiding:
Rooster de koriander en de komijn droog in een koekepan. Week de gedroogde pepers in warm water. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de bamboespuiten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bamboespruiten toevoegen gevolgd door de kokosmelk en het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar is. Garneer met gescheurde korianderblaadjes.
700 gr kip
75 ml olie
125 gr bamboespruiten
575 ml dikke kokosmelk (santen asli)
boemboe:
11 gedroogde rode pepers
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel korianderwortel (gehakt)
1/4 theel foelie
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel limoenschil (gehakt)
1 theel koriander
1 theel komijnzaden
2 eetl trassi
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
garnering:
korianderblaadjes
Bereiding:
Rooster de koriander en de komijn droog in een koekepan. Week de gedroogde pepers in warm water. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de bamboespuiten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bamboespruiten toevoegen gevolgd door de kokosmelk en het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar is. Garneer met gescheurde korianderblaadjes.