Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Ped Gai - gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Ped Gai
gekruide kip
Ingrediënten:
700 gr kip
75 ml olie
125 gr bamboespruiten
575 ml dikke kokosmelk (santen asli)

boemboe:
11 gedroogde rode pepers
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel korianderwortel (gehakt)
1/4 theel foelie
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel limoenschil (gehakt)
1 theel koriander
1 theel komijnzaden
2 eetl trassi
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper

garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Rooster de koriander en de komijn droog in een koekepan. Week de gedroogde pepers in warm water. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de bamboespuiten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bamboespruiten toevoegen gevolgd door de kokosmelk en het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar is. Garneer met gescheurde korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261547