Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gaeng Ped Gai - gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Ped Gai
gekruide kip
Ingrediënten:
700 gr kip
75 ml olie
125 gr bamboespruiten
575 ml dikke kokosmelk (santen asli)

boemboe:
11 gedroogde rode pepers
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel korianderwortel (gehakt)
1/4 theel foelie
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel limoenschil (gehakt)
1 theel koriander
1 theel komijnzaden
2 eetl trassi
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper

garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Rooster de koriander en de komijn droog in een koekepan. Week de gedroogde pepers in warm water. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de bamboespuiten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bamboespruiten toevoegen gevolgd door de kokosmelk en het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar is. Garneer met gescheurde korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 285 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193600