Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tempeh Kecap - gebakken tempe in een kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tempeh Kecap
gebakken tempe in een kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 rode lomboks
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap manis
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe julienne. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en laat daarna uitlekken. Bewaar 2 eetl olie.
Verhit in een pan de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak nog 2 minuten.
Voeg dan de tempe, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en meng alles goed. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252319