gebakken tempe in een kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 rode lomboks
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap manis
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe julienne. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en laat daarna uitlekken. Bewaar 2 eetl olie.
Verhit in een pan de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak nog 2 minuten.
Voeg dan de tempe, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en meng alles goed. Serveer.