logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur asem Jakarta
Friszure sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr kousenband
100 gr nangka
1 jonge maïskolf,
1 labu siam
2 jonge, groene tamarinde-peulen
100 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1000 ml water,
zout naar smaak
100 gr melinjo,
4 salam blaadjes
50 gr rauwe pinda 's
50 gr oncom
50 gr melinjo blad

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in kleine stukjes, de nangka is reepjes, de mais in plakjes, de tamarinde in plakjes, het vlees in stukjes en de labu siam in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit het water en kook daarin het vlees met de boemboe voor 50 minuten. Voeg dan de mais, de nangka, de laos, de salam en de melinjo toe en laat dit nog 8 minuten doorkoken. Voeg dan de kouseband, de pinda's, de tamarinde, de oncom, het melinjoblad en de labu siam toe en stoof het geheel verder zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421737