Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur asem Jakarta
Friszure sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr kousenband
100 gr nangka
1 jonge maïskolf,
1 labu siam
2 jonge, groene tamarinde-peulen
100 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1000 ml water,
zout naar smaak
100 gr melinjo,
4 salam blaadjes
50 gr rauwe pinda 's
50 gr oncom
50 gr melinjo blad

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in kleine stukjes, de nangka is reepjes, de mais in plakjes, de tamarinde in plakjes, het vlees in stukjes en de labu siam in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit het water en kook daarin het vlees met de boemboe voor 50 minuten. Voeg dan de mais, de nangka, de laos, de salam en de melinjo toe en laat dit nog 8 minuten doorkoken. Voeg dan de kouseband, de pinda's, de tamarinde, de oncom, het melinjoblad en de labu siam toe en stoof het geheel verder zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 193 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085950