Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Botok Jagung - gestoomde gekruide mais

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Botok Jagung
gestoomde gekruide mais

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 suikermais kolven
125 ml kokosmelk
2 belimbing wuluh
1 lenteuitje
10 rode rawits
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
10 stuks bananenblad
biteng
 
Haluskan;
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1/4 theel trassi
1 cm laos
2c m temun kunci
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de korrels van de kolven. Snijd de lente-ui fijn en de belimbing in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten, behlave de rawits, goed door elkaar.
Schep wat van het mengsel op een stuk bananenblad en leg daarop een rawit. Vouw het bananeblad dicht als een pakketje en zet vast. Stoom vervolgens de pakketjes in 40 minuten gaar.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925883