gestoomde kangkung met gezouten vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes kangkung
100 gr grof geraspte kokos
3 jeruk purut blaadjes
100 gr ikan gabus asin / gezouten forel/makreel
10 bananenblad
biteng
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 groene rawits
2 cm kencur
1/2 theel terasi / trasi
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kangkung schoon en snijd deze in stukken. Verhit in een pan wat olie en bak de ikan gabus en snijd deze daarna in stukjes. Snijd de jeruk purut ragfijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de kangkung met de bumbu, de jeruk purut en de geraspte kokos.
Neem een bananenblad en leg daarop wat kangkung, daarop wat vis en daarop weer wat kangkung. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met biteng. Stoom daarna de pakketjes voor 20 minuten totdat deze gaar zijn geworden.