Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Botok Kangkung Ikan Gabus Asin
gestoomde kangkung met gezouten vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes kangkung
100 gr grof geraspte kokos
3 jeruk purut blaadjes
100 gr ikan gabus asin / gezouten forel/makreel
10 bananenblad
biteng
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 groene rawits
2 cm kencur
1/2 theel terasi / trasi
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kangkung schoon en snijd deze in stukken. Verhit in een pan wat olie en bak de ikan gabus en snijd deze daarna in stukjes. Snijd de jeruk purut ragfijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de kangkung met de bumbu, de jeruk purut en de geraspte kokos.
Neem een bananenblad en leg daarop wat kangkung, daarop wat vis en daarop weer wat kangkung. Vouw het bananenblad dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met biteng. Stoom daarna de pakketjes voor 20 minuten totdat deze gaar zijn geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411046