banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tempe Kuah Santen
tempe met garnalen in een kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
100 gr garnalen, klein
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon en pel deze.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de tempe toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de jeruk purut toevoegen en kook het al langzaam roerend gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39785234