logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tempe Kuah Santen
tempe met garnalen in een kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
100 gr garnalen, klein
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon en pel deze.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de tempe toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de jeruk purut toevoegen en kook het al langzaam roerend gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160657