Tempe Kuah Santen
tempe met garnalen in een kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
100 gr garnalen, klein
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 jeruk purut blaadjes
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon en pel deze.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de tempe toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de jeruk purut toevoegen en kook het al langzaam roerend gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Gulai Itik (Padang) - eend in groene pepersaus
- Cah Brokoli Hioko - roerbak van broccoli met shiitake
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sambal Daging
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...