zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Tempe masak cabai gendot - gebakken tempe met gendot


Tempe masak cabai gendot
gebakken tempe met gendot
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
5 gendot pepers
1/2 theel oestersaus
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de pepers in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe rondom bruin en laat deze uitlekken
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de gendot toe en bak deze zacht. Dan de kecap en de oestersaus er door scheppen. Vervolgens de tempe, het zout en de palmsuiker er door scheppen. Voeg het water toe en bak het geheel todat het vocht is geabsorbeerd.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.