gebakken gestoofde tempe met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr sperziebonen
3 witte kool bladeren
6 rode rawits
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
300 ml water
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
2 keluak/kluwek, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in stukjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de lent-ui, de sperziebonen en de kool bladeren in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de rawits, de jeruk purut, de sereh en de asam kandis voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de tempe en de kool toe en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook en kook het geheel verder zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.