Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Tempe Masak Keluak - gebakken gestoofde tempe met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tempe Masak Keluak
gebakken gestoofde tempe met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr sperziebonen
3 witte kool bladeren
6 rode rawits
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
300 ml water
1 lente-ui
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
2 keluak/kluwek, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in stukjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de lent-ui, de sperziebonen en de kool bladeren in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de rawits, de jeruk purut, de sereh en de asam kandis voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de tempe en de kool toe en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook en kook het geheel verder zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449018