zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sateh ayam tusuk
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
Tempe Masak Keluak - gebakken gestoofde tempe met groenten


Tempe Masak Keluak
gebakken gestoofde tempe met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr sperziebonen
3 witte kool bladeren
6 rode rawits
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
300 ml water
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
2 keluak/kluwek, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in stukjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de lent-ui, de sperziebonen en de kool bladeren in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de rawits, de jeruk purut, de sereh en de asam kandis voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de tempe en de kool toe en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook en kook het geheel verder zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
gebakken gestoofde tempe met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr sperziebonen
3 witte kool bladeren
6 rode rawits
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
300 ml water
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
2 keluak/kluwek, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in stukjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de lent-ui, de sperziebonen en de kool bladeren in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de rawits, de jeruk purut, de sereh en de asam kandis voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de tempe en de kool toe en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook en kook het geheel verder zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.