banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Tempe Masak Keluak - gebakken gestoofde tempe met groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tempe Masak Keluak
gebakken gestoofde tempe met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
50 gr sperziebonen
3 witte kool bladeren
6 rode rawits
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
300 ml water
1 lente-ui
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
2 keluak/kluwek, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in stukjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Snijd de lent-ui, de sperziebonen en de kool bladeren in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de rawits, de jeruk purut, de sereh en de asam kandis voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes, de tempe en de kool toe en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook en kook het geheel verder zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37906059