pittig-zure soep met garnalen
Ingrediënten:
250 gr garnalen/gamba's
1000 ml kippenbouillon
250 gr stro champignons
2 jerut purut / kaffir lime blaadjes
1 eetl vissaus (nam pla)
2 limoen (sap) of 1 eetl asem
2 sjalotten
2 rode rawits
1 takje koriander
1 sereh stengel
garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok 375 ml bouillon and voeg de schillen van de garnalen toe en kook dit zachtjes voor 20 minuten. Zeef daarna de bouillon. Snijd de sereh, de sjalotten, de rawits en de koriander fijn. Snijd de kaffir lime blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok de beide bouillons en voeg de sereh en de champginos toe. Vervolgens de garnalen en kook dit voor 3 minuten. Dan de limoensap of de asem en de kaffir lime en de vissaus toevoegen en roer. Bestroi het met de rawits, de sjalotten en de koriander. Garneer het met geplukte korianderblaadjes en serveer.