Tom Yum Gong
pittig-zure soep met garnalen
Ingrediënten:
250 gr garnalen/gamba's
1000 ml kippenbouillon
250 gr stro champignons
2 jerut purut / kaffir lime blaadjes
1 eetl vissaus (nam pla)
2 limoen (sap) of 1 eetl asem
2 sjalotten
2 rode rawits
1 takje koriander
1 sereh stengel
garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok 375 ml bouillon and voeg de schillen van de garnalen toe en kook dit zachtjes voor 20 minuten. Zeef daarna de bouillon. Snijd de sereh, de sjalotten, de rawits en de koriander fijn. Snijd de kaffir lime blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok de beide bouillons en voeg de sereh en de champginos toe. Vervolgens de garnalen en kook dit voor 3 minuten. Dan de limoensap of de asem en de kaffir lime en de vissaus toevoegen en roer. Bestroi het met de rawits, de sjalotten en de koriander. Garneer het met geplukte korianderblaadjes en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
- Ayam Besengek
- Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen
- Momoh Tempe - in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Abon Daging Gurih - drooggebakken gekruid rundvlees
- Mireng Udang
- Tangkar Daging - vleesstoofpotje
- Babi Pee - varkensvlees met gember
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
4 days agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes