banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tom Yum Gong
pittig-zure soep met garnalen

Ingrediënten:
250 gr garnalen/gamba's
1000 ml kippenbouillon
250 gr stro champignons
2 jerut purut / kaffir lime blaadjes
1 eetl vissaus (nam pla)
2 limoen (sap) of 1 eetl asem
2 sjalotten
2 rode rawits
1 takje koriander
1 sereh stengel

garnering:
koriander blaadjes

Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok 375 ml bouillon and voeg de schillen van de garnalen toe en kook dit zachtjes voor 20 minuten. Zeef daarna de bouillon. Snijd de sereh, de sjalotten, de rawits en de koriander fijn. Snijd de kaffir lime blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok de beide bouillons en voeg de sereh en de champginos toe. Vervolgens de garnalen en kook dit voor 3 minuten. Dan de limoensap of de asem en de kaffir lime en de vissaus toevoegen en roer. Bestroi het met de rawits, de sjalotten en de koriander. Garneer het met geplukte korianderblaadjes en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40303175