logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Kampung Lodho
romige gegrilde pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
10 rode rawits
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
400 ml kokosmelk
400 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
5 rode rawits
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jahe, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten.
Voeg dan de kip, de rawits, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook de kip verder gaar.
Vervolgens de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397818