1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Tomat Bola Udang
tomatensoep van garnalenballetjes

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water

Taburan:

garnering:
1 takje peterselie

Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie

Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35764475