zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Sup Tomat Bola Udang - tomatensoep van garnalenballetjes


Sup Tomat Bola Udang
tomatensoep van garnalenballetjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water
Taburan:
garnering:
1 takje peterselie
Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie
Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
tomatensoep van garnalenballetjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water
Taburan:
garnering:
1 takje peterselie
Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie
Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.