banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Tomat Bola Udang
tomatensoep van garnalenballetjes

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water

Taburan:

garnering:
1 takje peterselie

Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie

Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621058