banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sup Tomat Bola Udang - tomatensoep van garnalenballetjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Tomat Bola Udang
tomatensoep van garnalenballetjes

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water

Taburan:

garnering:
1 takje peterselie

Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie

Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39053866