banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Tomat Bola Udang
tomatensoep van garnalenballetjes

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 eetl boter
4 sjalotten
1 eetl bloem
1 nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl palmsuiker
500 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl room
1500 ml water

Taburan:

garnering:
1 takje peterselie

Bahan-bahan bola:
ingrediënten balletjes:
250 gr garnalen
1 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
olie

Cara membuat;
bereiding:
Hak de garnalen fijn en meng dit met de peper, het zout en de palmsuiker. Vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de balletjes bruin en krokant en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan het water en kook hierin de tomaten totdat deze zacht zijn. Schep deze daarna uit de pan en laat deze afkoelen. Wrijf of maal daarna de tomaten zeer fijn tot een homogene massa/puree. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan de tomaten puree, de nootmuskaat, de palmsuiker, de peper, het zout en de kippenbouillon toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Roer dan de room en de balletjes er door. Garneer het met de peterselie en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250712