gestoofde kouseband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kouseband of sperziebonen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
zout naar smaak
3 eetl olie
2 eetl citroensap
1 eetl ketjap manis
suiker naar smaak
200 ml water
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lombok fijn. Snijd de kouseband in stukjes van 4 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de boemboe en de kouseband voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de citroensap door en stoof het geheel 10 minuten totdat de kouseband gaar is. Meng dan de ketjap erdoor en serveer.
ingrediënten:
300 gr kouseband of sperziebonen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
zout naar smaak
3 eetl olie
2 eetl citroensap
1 eetl ketjap manis
suiker naar smaak
200 ml water
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lombok fijn. Snijd de kouseband in stukjes van 4 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de boemboe en de kouseband voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de suiker en de citroensap door en stoof het geheel 10 minuten totdat de kouseband gaar is. Meng dan de ketjap erdoor en serveer.