Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Asinan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asinan

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1 bosje radijs
2 ons tauge
1 komkommer
6 koolbladeren
1 krop sla
1 eetl sambal ulek (zie recept)
1,5 theel trassie
2 eetl azijn
1/2 eetl ijsazijn
1000 ml water
2 eetl vloeibare gula jawa
3 theel suiker
1 eetl sambal trassi (zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Dag 1)
Snijd de tahu in 6 plakken en de komkommer in stukjes van 3 cm. Breng het water in een pan aan de kook en voeg dan de sambal ulek, de trassie, het zout en de azijn toe. Vervolgens de tahu, de kool en de radijsjes. Het vuur uitzetten en rustig op smaak laten komen.

(Dag 2)
Maak een saus van de gula jawa, de suiker, de sambal trassi en 3 eetl. vocht uit de pan. Haal de tahu en de groenten uit de pan en snijd deze in stukejs. Leg op een schaal wat sla, daarop de tahu en de groenten met daarop de taugé. Giet de saus erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070