Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Udang Basa

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Udang Basa
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
4 rode lomboks
2 cm laos
2 jeruk purutblad
1 theel asem
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
75 ml dikke kokosmelk
1 salamblad
1/2 serehstengel
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks zeer fijn. Wrijf of maal de sereh en de laos fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de garnalen, het zout, de trassi, de asem en de suiker toe en bak het nog 1 minuut verder. Dan de kokosmelk, het salamblad en de jerut purut blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41066850