Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sambal Udang Basa

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Udang Basa
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
4 rode lomboks
2 cm laos
2 jeruk purutblad
1 theel asem
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
75 ml dikke kokosmelk
1 salamblad
1/2 serehstengel
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks zeer fijn. Wrijf of maal de sereh en de laos fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de garnalen, het zout, de trassi, de asem en de suiker toe en bak het nog 1 minuut verder. Dan de kokosmelk, het salamblad en de jerut purut blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42426966