roerbak van tauge en mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tauge (van sojabonen)
25 gr peultjes
75 gr maiskolfjes (4 stuks)
2 Chinese bieslook
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 rode lomboks
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de peultjes. Snijd de maiskolfjes in plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 1 1/2 cm. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tauge, de peultjes en de maiskolfjes toe en meng goed en bak het zacht.
Dan de kecap, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen gevolgd door het water en breng het aan de kook. Dan de bieslook toevoegen en meng goed. Serveer.