Tumis Taoge Kedelai
roerbak van tauge en mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tauge (van sojabonen)
25 gr peultjes
75 gr maiskolfjes (4 stuks)
2 Chinese bieslook
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 rode lomboks
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de peultjes. Snijd de maiskolfjes in plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 1 1/2 cm. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tauge, de peultjes en de maiskolfjes toe en meng goed en bak het zacht.
Dan de kecap, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen gevolgd door het water en breng het aan de kook. Dan de bieslook toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kodok - gevulde makreel
- Sie Asam Pedah - gekruid gestoofd rundvlees
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Ampas Tarigu - cakes uit de Molukken
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Kue pisang pakai air jeruk - Banaan-sinaasappelcake
- Babi Usee Usee - varkensvlees in saus
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Ledre Intip - bananen-rijst koekjes
- Jagung Uk - gekookte mais en bonen met kokos
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...