Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Panggang Kecap 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Kecap 2
geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel asem
5 eetl kecap manis
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 cm gember (jahe/djahé)
100 ml water
1 eetl olie

Cara mebuat:
bereiding:
Rooster eerst de kip aan beide kanten voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje, Snijd de knoflook en de lomboks fijn en rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de lomboks voor 1 minuur. Voeg datn de kecap, de gember, de palmsuiker, de asem en het water toe en laat dit voor 5 minuten sudderen totdat de saus wat is ingedikt. Kneus vervolgens de kip met een vleeshamer en leg de kip vervolgens in de saus en bak dit voor 10 minuten totdat bijna al het vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip verder bruin, gaar en knapperig boven het houtskoolvuurtje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036666