banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Wajik 2
rijstcake met palmsuiker
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte ketan (kleefrijst)
300 ml water (voor de rijst)
1 pandan blad
1 kaneelstokje
4 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
50 ml water (voor de plamsuiker)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Was de rijst eerst en laat het daarna in het water voor zo'n 3 uur wellen. Kook daarna de rijst samen met het kaneelstokje, het zout en pandanblad totdat het water is verdampt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen de palmsuiker in het water en voeg dit daarna samen met de kokosmelk aan de rijst toe. Stoom vervolgens de rijst in 15 minuten gaar.
Spreid vervolgens de massa met een dikte van 3 cm uit over een plank/braadslee en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken van 5x5 cm.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39985067