Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Wajik 2
rijstcake met palmsuiker
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte ketan (kleefrijst)
300 ml water (voor de rijst)
1 pandan blad
1 kaneelstokje
4 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
50 ml water (voor de plamsuiker)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Was de rijst eerst en laat het daarna in het water voor zo'n 3 uur wellen. Kook daarna de rijst samen met het kaneelstokje, het zout en pandanblad totdat het water is verdampt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen de palmsuiker in het water en voeg dit daarna samen met de kokosmelk aan de rijst toe. Stoom vervolgens de rijst in 15 minuten gaar.
Spreid vervolgens de massa met een dikte van 3 cm uit over een plank/braadslee en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken van 5x5 cm.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233582