Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Daging Sapi Suwir Rebung - reepjes gekruid rundvlees met bambuscheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Sapi Suwir Rebung
reepjes gekruid rundvlees met bambuscheuten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees (ossenhaas)
2 theel gembersap
1/2 theel zout
1 theel kecap asin
2 theel kecap manis
2 theel sesamolie
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 cm jahe
150 gr bambuscheuten
150 gr wortel
1/2 theel palmsuiker
1 eetl maizena
1 theel azijn
50 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Marineer het vlees met het gembersap, het zout, de kecaps en de sesamolie voor 30 minuten. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de lombok, de wortel en de bambuscheuten julienne en rasp de jahe.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees met de marinade totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de knoflook, de lombok, de wortel, de bambuscheuten, de jahe en de palmsuiker toe en meng goed.
Meng de maizena met de azijn en het water en voeg het al roerend toe aan het vlees en bak het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592