zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rujak Sayur Pedes - eenvoudige roedjak
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Soto Ayam Lobak - eenvoudige kippensoep met knolraap
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Sepat ayam - Kip met mango
- Nani ura - Rauwe karper, gemarineerd
- Sop Baso Gindara - vissoep
- Ayam paniki - een wat hete kip
Sambal Nyuh - Sambal met kokos


Sambal Nyuh
Sambal met kokos
Sambal met kokos
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1/2 kokosnoot
2 teentje knoflook
6 rode rawits
1 theel. trassi bakar
1 theel. gula jawa/bali (palmsuiker)
3 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de kokos uit de kokosnoot grof. Wrijf of maal de knoflook, de suiker en de trassi fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de kokos, het zout en het limoensap tot een smeuïg geheel
Ingrediënten:
1/2 kokosnoot
2 teentje knoflook
6 rode rawits
1 theel. trassi bakar
1 theel. gula jawa/bali (palmsuiker)
3 limoen (sap)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de kokos uit de kokosnoot grof. Wrijf of maal de knoflook, de suiker en de trassi fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de kokos, het zout en het limoensap tot een smeuïg geheel
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.