Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gai Yaang 2 - geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Yaang 2
geroosterde kip
Ingrediënten:
1 kip

Boemboe:
11 teentjes knoflook
21 peperkorrels
5 korianderwortels
1 theel zout

Ingrediënten (dip)saus:
4 gedroogde rode pepers
3 teentjes knoflook
75 gr palmsuiker (gula jawa)
50 ml azijn
1 theel zout

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open door het borstbeen heen en plet vervolgens de kip. Wrijf de binnenkant van de kip in met de boemboe en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rooster de kip vervolgens in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in stukjes en serveer dit met de saus.

bereiding saus:
Week eerst de pepers in warm water zacht en wrijf deze samen met de knoflook tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de plamsuiker toe en los de suiker onder voortdurend roeren op. Voeg vervolgens de pasta, de azijn en het zout toe en laat het geheel nog zachtjes 1 minuut stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231032