geroosterde kip
Ingrediënten:
1 kip
Boemboe:
11 teentjes knoflook
21 peperkorrels
5 korianderwortels
1 theel zout
Ingrediënten (dip)saus:
4 gedroogde rode pepers
3 teentjes knoflook
75 gr palmsuiker (gula jawa)
50 ml azijn
1 theel zout
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open door het borstbeen heen en plet vervolgens de kip. Wrijf de binnenkant van de kip in met de boemboe en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rooster de kip vervolgens in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in stukjes en serveer dit met de saus.
bereiding saus:
Week eerst de pepers in warm water zacht en wrijf deze samen met de knoflook tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de plamsuiker toe en los de suiker onder voortdurend roeren op. Voeg vervolgens de pasta, de azijn en het zout toe en laat het geheel nog zachtjes 1 minuut stoven.
1 kip
Boemboe:
11 teentjes knoflook
21 peperkorrels
5 korianderwortels
1 theel zout
Ingrediënten (dip)saus:
4 gedroogde rode pepers
3 teentjes knoflook
75 gr palmsuiker (gula jawa)
50 ml azijn
1 theel zout
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open door het borstbeen heen en plet vervolgens de kip. Wrijf de binnenkant van de kip in met de boemboe en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rooster de kip vervolgens in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in stukjes en serveer dit met de saus.
bereiding saus:
Week eerst de pepers in warm water zacht en wrijf deze samen met de knoflook tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de plamsuiker toe en los de suiker onder voortdurend roeren op. Voeg vervolgens de pasta, de azijn en het zout toe en laat het geheel nog zachtjes 1 minuut stoven.