Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Gai Yaang 2 - geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Yaang 2
geroosterde kip
Ingrediënten:
1 kip

Boemboe:
11 teentjes knoflook
21 peperkorrels
5 korianderwortels
1 theel zout

Ingrediënten (dip)saus:
4 gedroogde rode pepers
3 teentjes knoflook
75 gr palmsuiker (gula jawa)
50 ml azijn
1 theel zout

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open door het borstbeen heen en plet vervolgens de kip. Wrijf de binnenkant van de kip in met de boemboe en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rooster de kip vervolgens in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in stukjes en serveer dit met de saus.

bereiding saus:
Week eerst de pepers in warm water zacht en wrijf deze samen met de knoflook tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de plamsuiker toe en los de suiker onder voortdurend roeren op. Voeg vervolgens de pasta, de azijn en het zout toe en laat het geheel nog zachtjes 1 minuut stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275735